70 citate romantike rreth dashurisë së vërtetë dhe fazave të dashurisë

  • Shperndaje Kete
Stephen Reese

Toka e dashurisë është kapriçioze. Edhe pse ëmbëlsia e frutave të saj është diçka që ne më së shumti presim dhe shpresojmë në jetë, klima e saj është e paqëndrueshme dhe fsheh shumë kurthe. Është e sigurt të thuhet se dashuria do të nxjerrë në pah demonët, frikën dhe dhimbjet tona më të mëdha dhe do të na kërkojë të përballemi me ta dhe t'i shikojmë në sy.

Aty ku ka një pasion, shpresë dhe gëzim të madh, ka edhe zhgënjime, frikëra dhe dhimbje të mëdha. Dashuria është diçka më e madhe se vetë jeta, diçka për të cilën shpesh jemi gati të vëmë gjithçka në linjë, gjë që na çmend dhe na ndanë.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth dashurisë së vërtetë, si funksionon dhe si ta ruani atë. Por le të fillojmë me disa nga thëniet tona të preferuara për dashurinë e vërtetë.

Citate rreth dashurisë së vërtetë

"Nirvana ose ndriçimi i qëndrueshëm ose rritja e vërtetë shpirtërore mund të arrihet vetëm nëpërmjet ushtrimit të vazhdueshëm të dashurisë së vërtetë."

M. Scott Peck

“Dashuria e vërtetë nuk ndodh menjëherë; është një proces gjithnjë në rritje. Zhvillohet pasi keni kaluar shumë ulje-ngritje, kur keni vuajtur bashkë, keni qarë së bashku, keni qeshur së bashku.”

Ricardo Montalban

"Dashuria juaj shkëlqen në zemrën time si dielli që shkëlqen mbi tokë."

Eleanor Di Guillo

"Dashuria e vërtetë është zakonisht lloji më i papërshtatshëm."

Kiera Cass

"Dashuria më e mirë është ajo që zgjon shpirtin; që na bën të arrijmë për më shumë, që bimëtfrika dhe dhimbje që sjell kjo fazë nëse nuk jemi në gjendje të besojmë.

Që dashuria të vazhdojë të jetë e vërtetë, ju duhet të bëni rregullime të vështira brenda shpirtit tuaj, dhe këto janë më të vështirat.

Cilat janë këto ndryshime që duhet të prezantoni?

Epo, si fillim, ju duhet të mësoni të jetoni me besim dhe guxim për të duruar. Kjo është ajo gjë që nuk mund të ndihet apo preket, është e padukshme dhe ndihet se nuk ekziston, por pa këta përbërës, dashuria juaj mund të mos jetë e vërtetë në fund të fundit.

Është gatishmëria për të marrë rreziqe pa u përpjekur të kushtëzoni partnerin që bën të gjithë ndryshimin.

3. Faza e akuzave

Një çift që nuk arrin të kalojë fazën e dytë hyn në një spirale akuzash të ndërsjella dhe dhimbja rritet. Forca e fajit dhe dhimbjes reciproke mund të shkatërrojë marrëdhënien, megjithëse ka edhe çifte që kalojnë vite dhe madje gjithë jetën e tyre të mbërthyer në këtë fazë.

Për fat të mirë, jo të gjithë çiftet janë të destinuar të arrijnë këtë fazë dhe shumë prej tyre kanë një përvojë të qetë pas problemeve fillestare.

Është gjithashtu e nevojshme që distanca të zbukurohet me kohën në të cilën mund t'i përkushtohemi njëri-tjetrit. Largësia rinovon dëshirën dhe krijon interes autentik. Interesi autentik kërkon aftësinë e shikimit dhe dëgjimit. Shikimi dhe dëgjimi na lejojnë të njohim sërish partnerin tonë.

4. Fazatë luftimit të demonëve të brendshëm

Dashuria e vërtetë është e vërtetë nëse jemi gati të jemi të vetëdijshëm se sa të vetëm ndihemi ndonjëherë, edhe kur duam dhe na duan. Pavarësisht se sa dashuri ndjejmë nga partneri ynë, ndonjëherë ai mund të mos jetë në gjendje të na ndihmojë të përballojmë çfarëdo që po kalojmë.

Kjo është arsyeja pse ne thamë se dashuria e vërtetë mund të ndjehet e vetmuar. Pavarësisht se sa shumë ju do dikush, ai nuk është aty për të plotësuar një pjesë të enigmës ose për t'ju rregulluar pa bërë ju më parë përpjekje.

Kur jemi vetëm para demonëve të kohës dhe kalueshmërisë, vetëm përpara frikës, vetëm përpara zbrazëtirës dhe pyetjeve të përjetshme dhe vetëm në kërkimin e kuptimit të përvojës sonë jetësore, hasim shumë zbulime interesante për veten tonë. . Është aftësia për të qenë vetëm dhe për t'u përballur me demonët tanë të brendshëm që e ruajnë dashurinë dhe e bën atë të vërtetë.

Ndonjëherë, përpjekjet për të shpëtuar nga vetmia, frika dhe demonët e tjerë të ekzistencës për të na çuar te një person tjetër, kjo përpjekje për të shpëtuar nga vetja pa punuar në përmirësimin e mirëqenies sonë rrallë do të çojë në gjetjen e së vërtetës së qëndrueshme dashuri. Sepse jo çdo qenie njerëzore është aq e madhe sa të na mbajë me frikën, dhimbjen dhe zhgënjimet tona.

Cili është kuptimi i dashurisë së vërtetë në botën tonë moderne?

Disa filozofë besojnë se kuptimi i jetës sonë qëndron në kërkimin e dashurisë së vërtetë. Erich Fromm, thePsikanalisti i famshëm, besonte se dashuria është përgjigja për problemin e kuptimit të ekzistencës sonë.

Sepse rezulton se kriza e kuptimit, e cila është pjesë përbërëse e jetës, na bërtet shumë më tmerrshëm nëse nuk ka qenie që duam. Kjo është bërë edhe më serioze dhe e ashpër në kohët e pamëshirshme që jetojmë. Dashuria është ajo aftësi, një trap mbi oqeanin e shqetësimeve ekzistenciale dhe ndjenjave të pakuptimësisë.

Dashuria nuk mund të mbyllet në një kasafortë që është mjaftueshëm i sigurt. Për të qenë e vërtetë, dashuria duhet të rifreskohet me mënyra të reja të qenies, përkushtim, vëmendje dhe punë të vazhdueshme për të përmirësuar veten. Kohët po ndryshojnë, po ashtu edhe bota përreth nesh; mënyra se si ne e kuptojmë dhe interpretojmë dashurinë do të ndryshojë natyrshëm gjithashtu, por të kuptuarit e fazave të ndryshme të saj dhe asaj që duhet për të dashur me të vërtetë dikë është një nga përbërësit sekretë për të jetuar një jetë të lumtur në botën moderne.

Përfundimi

Përgjegjësia për të menaxhuar veten dhe zgjedhjet tona është e jona, dhe truri nuk është një organ i veçantë që "jeton" i ndarë nga ne. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që partnerët të kenë mjaft ngjashmëri dhe vlera të përbashkëta që janë të rëndësishme për ta dhe përmes të cilave ata mund të lidhen dhe të ndërtojnë jetën dhe projektet e tyre të përbashkëta rreth tyre.

Një nga projektet më të mëdha të jetës për të gjithë ne është gjetja e dashurisë sonë të vërtetë. Siç e përmendëm, dashuria nuk është shumë e vështirëndeshem; pothuajse çdokush mund ta bëjë këtë, por gjetja e dashurisë së vërtetë është e vështirë.

Ne të gjithë kemi pikëpamje shumë të ndryshme rreth asaj se kush, çfarë, si dhe si duhet të zbulojmë dhe praktikojmë dashurinë tonë ndaj të tjerëve; një gjë është e sigurt – kërkon shumë kohë, vëmendje dhe punë të palodhur. Dashuria e vërtetë mund të thahet brenda një muaji nëse nuk kultivohet dhe shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë ta kuptoni më mirë dhe që citimet tona t'ju rrahën zemrën.

zjarri në zemrat tona dhe sjell paqe në mendjet tona. Kjo është ajo që shpresoj t'ju jap përgjithmonë."Nicholas Sparks, The Notebook

"Historitë e vërteta të dashurisë nuk kanë kurrë fund."

Richard Bach

"Rallë sa është dashuria e vërtetë, miqësia e vërtetë është më e rrallë."

Jean de La Fontaine

“Dashuria e vërtetë është vetëmohuese. Është e përgatitur për të sakrifikuar.”

Sadhu Vaswani

"Nëse do të kisha një lule për çdo herë që mendoja për ty... do të mund të ecja nëpër kopshtin tim përgjithmonë."

Alfred Tennyson

"Rruga e dashurisë së vërtetë nuk ka qenë kurrë e qetë."

William Shakespeare

“Të duash nuk është asgjë. Të jesh i dashur është diçka. Por të duash dhe të të duan, kjo është gjithçka.”

T. Tolis

"Dy gjëra që nuk do t'ju duhet t'i ndiqni kurrë: miqtë e vërtetë dhe dashurinë e vërtetë."

Mandy Hale

“E dini, dashuria e vërtetë ka vërtet rëndësi, miqtë me të vërtetë kanë rëndësi dhe familja ka vërtet rëndësi. Të qenit i përgjegjshëm, i disiplinuar dhe i shëndetshëm ka vërtet rëndësi.”

Courtney Thorne- Smith

"Dashuria e vërtetë është si fantazmat, për të cilat të gjithë flasin dhe pakkush i ka parë."

Francois de La Rochefoucauld

"Çdo ditë të dua më shumë, sot më shumë se dje dhe më pak se nesër."

Rosemonde Gerard

"Dashuria e vërtetë është gjëja më e mirë në botë, përveç pikave të kollës."

William Goldman

“E pashë që ishe perfekt dhe kështu të dashurova. Pastaj pashë që nuk ishe perfekt dhe të desha edhe më shumë.”

Angelita Lim

“Dashuria e vërtetë dotriumfi në fund i cili mund të jetë ose jo gënjeshtër, por nëse është gënjeshtër, është gënjeshtra më e bukur që kemi.”

John Green

“Dashuria e vërtetë nuk është një pasion i fortë, i zjarrtë, i vrullshëm. Është, përkundrazi, një element i qetë dhe i thellë. Ai duket përtej thjesht të jashtmeve dhe tërhiqet vetëm nga cilësitë. Ai është i mençur dhe diskriminues, dhe përkushtimi i tij është i vërtetë dhe i qëndrueshëm.”

Ellen G. White

"Dashuria e vërtetë nuk mund të gjendet atje ku nuk ekziston, as nuk mund të mohohet aty ku ekziston."

Torquato Tasso

"Nëse do të më duhej të zgjidhja mes frymëmarrjes dhe dashurisë për ty, do të përdorja frymën time të fundit për të të thënë që të dua."

Deanna Anderson

"Sa larg duhet të shkojë një person në emër të dashurisë së vërtetë?"

Nicholas Sparks

"Betohem se nuk mund të të dua më shumë se sa tani, dhe megjithatë e di që do të të dua nesër."

Leo Christopher

"Dashuria e vërtetë duron gjithçka, duron gjithçka, dhe triumfon!”

Dada Vaswani

"Dashuria e vërtetë nxjerr në pah gjithçka - ju po lejoni që një pasqyrë të mbahet çdo ditë pranë jush."

Jennifer Aniston

“Dashuria e vërtetë është e përjetshme, e pafundme dhe gjithmonë si vetvetja. Është e barabartë dhe e pastër, pa demonstrata të dhunshme: shihet me qime të bardha dhe është gjithmonë e re në zemër.”

Honore de Balzac

“Të dua pa e ditur si, kur, apo nga. Unë të dua thjesht, pa probleme apo krenari.”

Pablo Neruda

“Dashuria e vërtetë është kriminel. I heq frymën dikujt. Jut'u heqë aftësinë për të shqiptuar një fjalë të vetme. Ti vjedh një zemër.”

Jodi Picoult

"Ne humbim kohë duke kërkuar të dashurin e përsosur, në vend që të krijojmë dashurinë e përsosur."

Tom Robbins

“Dashuria e vërtetë vjen në heshtje, pa banderola apo drita ndezëse. Nëse dëgjoni këmbanat, kontrolloni veshët tuaj.”

Erich Segal

“Sepse nuk më pëshpëritët në vesh, por në zemrën time. Nuk ke puthur buzët e mia, por shpirtin tim.”

Judy Garland

"Nëse e doni dikë, por rrallë e vini veten në dispozicion të tij apo asaj, kjo nuk është dashuri e vërtetë."

Thich Nhat Hanh

"Ju e dini se është dashuri kur gjithçka që dëshironi është që ai person të jetë i lumtur, edhe nëse nuk jeni pjesë e lumturisë së tij."

Julia Roberts

“Dashuria e vërtetë është gjithmonë kaotike. Ju humbni kontrollin; ju humbni perspektivën. Ju humbni aftësinë për të mbrojtur veten. Sa më e madhe të jetë dashuria, aq më i madh kaosi. Është e dhënë dhe ky është sekreti.”

Jonathan Carroll

“Pavarësisht se ku shkova, gjithmonë e dija rrugën time për t'u kthyer tek ju. Ti je ylli im i busullës.”

Diana Peterfreund

“Të gjithë duan gjithmonë të dinë se si mund ta dallosh kur është dashuri e vërtetë, dhe përgjigja është kjo: kur dhimbja nuk zbehet dhe plagët nuk shërohen dhe është shumë vonë. ”

Jonathan Tropper

"Të gjitha, gjithçka që kuptoj, kuptoj vetëm sepse dua."

Leo Tolstoy

"Dashuria e vërtetë është si një palë çorape që duhet të keni dy dhe ato duhet të përputhen."

Erich Fromm

"Dashuria e vërtetë, për mua, është kur ajo është mendimi i parë që të kalon në kokë kur zgjohesh dhe mendimi i fundit që të kalon nëpër kokë para se të flesh."

Justin Timberlake

"Jeta është një lojë dhe dashuria e vërtetë është një trofe."

Rufus Wainwright

"Më duket se të kam dashur në forma të panumërta, herë të panumërta, në jetë pas jetës, në moshë pas moshe përgjithmonë."

Rabindranath Tagore

“‎Dashuria e vërtetë nuk shprehet me fjalë të pëshpëritura me pasion, një puthje intime ose një përqafim; para se të martohen dy njerëz, dashuria shprehet në vetëkontroll, durim , madje edhe fjalë të mbetura pa thënë.”

Joshua Harris

"Ajo e dinte se e donte atë kur 'shtëpia' u kthye nga një vend në të qenit person."

E. Leventhal

"Dashuria e vërtetë është ajo që fisnikëron personalitetin, forcon zemrën dhe shenjtëron ekzistencën."

Henri- Frederic Amiel

“Dashuria e vërtetë nuk është mënyra se si fal, por si harron, jo atë që sheh, por atë që ndjen, jo se si dëgjon, por si kupton, dhe jo se si e lëshon, por si ju duroni.”

Dale Evans

“Dashuria e vërtetë që është, dashuria e thellë dhe e qëndrueshme që është e padepërtueshme ndaj tekave emocionale ose fantazisë është një zgjedhje. Është një angazhim i vazhdueshëm ndaj një personi pavarësisht nga rrethanat aktuale.”

Mark Manson

“Dashuria ime për ty nuk ka thellësi; kufijtë e saj po zgjerohen vazhdimisht.”

Christina White

“Dashuria e vërtetë nuk ka nevojë për prova.Sytë treguan atë që ndjente zemra.”

Toba Beta

"Gjëja më e madhe që do të mësoni është thjesht të doni dhe të të duan në këmbim."

Nat King Cole

"Dashuria e vërtetë, veçanërisht dashuria e parë, mund të jetë aq e trazuar dhe pasionante sa të ndihet si një udhëtim i dhunshëm."

Holliday Grainger

"Mund të jetë dashuri e vërtetë vetëm kur i mundëson gjysmës tjetër të jetë më e mirë, të jetë personi që ata janë të destinuar të jenë."

Michelle Yeoh

"Njerëzit ngatërrojnë egon, epshin, pasigurinë me dashurinë e vërtetë."

Simon Cowell

"Nëse e di se çfarë është dashuria, kjo është për shkakun tënd."

Hermann Hesse

“Vetëm me dashuri dhe dhembshuri të vërtetë mund të fillojmë të korrigjojmë atë që është thyer në botë. Janë këto dy gjëra të bekuara që mund të fillojnë të shërojnë të gjitha zemrat e thyera.”

Steve Maraboli

“E vetmja gjë nga e cila nuk ngopemi kurrë është dashuria; dhe e vetmja gjë që ne kurrë nuk japim mjaftueshëm është dashuria.”

Henry Miller

“Gjithmonë mbani mend se dashuria e vërtetë nuk shuhet kurrë, edhe nëse nuk është reciproke. Mbetet në zemër për të pastruar dhe zbutur shpirtin.”

Aarti Khurana

“Asgjë nuk mund të sjellë një ndjenjë të vërtetë sigurie në shtëpi përveç dashurisë së vërtetë.”

Billy Graham

"Ju nuk e doni dikë sepse është perfekt, ju e doni atë pavarësisht se nuk është."

Jodi Picoult

"Dashuria e vërtetë nuk është një lojë e fshehtë: në dashurinë e vërtetë, të dy të dashuruarit kërkojnë njëri-tjetrin."

Michael Bassey Johnson

“E di që dashuria është e vërtetë sepse ajodashuria është e dukshme.”

Delano Johnson

"Dashuria e vërtetë dhe e vërtetë është kaq e rrallë saqë kur e takoni në çfarëdo forme, është një gjë e mrekullueshme, të pëlqehesh plotësisht në çfarëdo forme që të marrë."

Gwendoline Christie

" Gjëja më e rëndësishme në jetë është të mësosh se si të japësh dashuri dhe ta lejosh atë të vijë."

Morrie Schwartz

"Dashuria e vërtetë supozohet të të bëjë një person më të mirë - të lartësojë."

Emily Giffin

“Unë e dua dashurinë e vërtetë dhe jam një grua që dëshiron të martohet për një jetë. Ajo jetë tradicionale është diçka që unë dua.”

Ali Larter

“Dashuri e vërtetë që zgjat përgjithmonë. Po, unë besoj në të. Prindërit e mi janë të martuar për 40 vjet dhe gjyshërit e mi kanë qenë të martuar për 70 vjet. Unë vij nga një linjë e gjatë dashurie e vërtetë.”

Zooey Deschanel

“Sepse dashuria e vërtetë është e pashtershme; sa më shumë të japësh, aq më shumë ke. Dhe nëse shkon për të nxjerrë te burimi i vërtetë, sa më shumë ujë të nxjerrësh, aq më i bollshëm është rrjedha e tij.”

Antoine de Saint – Exupery

“Dashuria konsiston në dhënien pa marrë këmbim; në dhënien e asaj që nuk i detyrohet, atë që nuk i takon tjetrit. Kjo është arsyeja pse dashuria e vërtetë nuk bazohet kurrë, siç janë shoqërimet për dobi ose kënaqësi, në një shkëmbim të drejtë.”

Mortimer Adler

"Dashuria e vërtetë është të gjesh binjakun e shpirtit te shoku më i mirë."

Faye Hall

"Dashuria e vërtetë nuk vjen tek ju, ajo duhet të jetë brenda jush."

Julia Roberts

"Dashuria e vërtetë zgjat përgjithmonë."

Joseph B. Wirthlin

Dashuria kalon nëpër etapa dhe sprova

Është e rëndësishme të dimë se dashuria, edhe të biesh në dashuri, kalon nëpër faza dhe sprova. Dashuria nuk qëndron kurrë e njëjtë, edhe nëse do ta donim kështu, dhe nëse nuk e kuptojmë dhe nuk e lejojmë dashurinë të jetojë jetën e saj dhe të transformohet, ne thjesht mund ta humbasim atë.

Gjithçka që nuk rritet dhe nuk transformohet thjesht thahet dhe vdes. Megjithatë, është kjo mundësi humbjeje që na tremb më shumë, sidomos një person të dashuruar; ndryshimi mund të jetë i frikshëm. Le të kujtojmë se sa të prirur jemi të betohemi për përjetësinë e dashurisë. Pergjithmone i joti!

Është në natyrën tonë t'i rezistojmë ndryshimit dhe të përpiqemi të ruajmë atë që është e rëndësishme për ne, por koha është e pamëshirshme dhe dashuria nuk bën përjashtim. Për më tepër, ndoshta është pikërisht në rrafshin e dashurisë që ne përballemi në mënyrë më dramatike me demonin më të madh të ekzistencës njerëzore - kohën dhe kalimin e gjërave.

Nëse duam të përdorim atë shprehje jo shumë të lumtur "dashuri e vërtetë", atëherë mund të themi se ajo reflektohet në cilësinë dhe qëndrueshmërinë e marrëdhënies, dhe cilësia dhe qëndrueshmëria e marrëdhënies janë të mundshme. nëse dashuria merr frymë, nëse ka vend për diversitet në të, nëse ndryshon, evoluon, nëse shfaqet në forma të reja dhe nëse jemi në gjendje të përballemi pak a shumë me frikën tonë ndaj kohës dhe ndryshimit.

Fazat e dashurisë së vërtetë

Siç e përmendëm, dashuria e vërtetë kalon nëpër faza, dhekëto faza ndonjëherë janë të drejtpërdrejta dhe herë të tjera janë të vështira për t'u kuptuar dhe për t'u lundruar. Le të hetojmë këto faza dhe të kuptojmë se çfarë i bën secili prej këtyre hapave unik dashurisë që ndjen ndaj dikujt.

1. Faza e magjepsjes

Faza e parë është faza e magjepsjes. Pas kësaj faze, ne përballemi me sprovat tona të para dhe zakonisht themi se personi që duam ka ndryshuar brenda natës. Nuk është personi që ka ndryshuar, por magjepsja jonë po pakësohet dhe shfaqet nevoja për distancë.

Distanca na lejon të dëshirojmë përsëri njëri-tjetrin. Nga ana tjetër, njëri prej partnerëve zakonisht ka një nevojë më të madhe për distancë dhe pushim se tjetri. Ai që ka një nevojë të vogël për distancë, atëherë fillon të frikësohet, të dyshojë dhe të akuzojë.

Dashuria jonë e vërtetë, për të cilën jemi betuar deri dje, tani ka filluar të "rritet". Të provosh vazhdimisht dashurinë është e lodhshme, ndaj rritet nevoja për distancë. Ndonjëherë, ka një dhimbje në këtë fazë dhe është e vështirë të jetosh me të. Një partner më ziliqar mendon se nevoja e partnerit të tyre për distancë po dëmton marrëdhënien, ndërsa partneri tjetër ndihet i lënduar nga dyshimet dhe akuzat.

2. Pranimi i distancës dhe besimit

Detyra e fazës së dytë që do të testojë dashurinë tuaj të vërtetë është të gjeni besimin dhe të pranoni nevojën për distancë. As hiri nuk do të mbetet nga dashuria jonë e vërtetë nëse nuk jemi në gjendje t'i rezistojmë

Stephen Reese është një historian i specializuar në simbole dhe mitologji. Ai ka shkruar disa libra mbi këtë temë, dhe puna e tij është botuar në revista dhe revista në mbarë botën. I lindur dhe i rritur në Londër, Stephen kishte gjithmonë një dashuri për historinë. Si fëmijë, ai kalonte orë të tëra duke shqyrtuar tekstet e lashta dhe duke eksploruar rrënojat e vjetra. Kjo e bëri atë të ndiqte një karrierë në kërkimin historik. Magjepsja e Stefanit me simbolet dhe mitologjinë buron nga besimi i tij se ato janë themeli i kulturës njerëzore. Ai beson se duke kuptuar këto mite dhe legjenda, ne mund të kuptojmë më mirë veten dhe botën tonë.